Diëtist

De diëtist is de specialist op het gebied van voeding en gedrag, bij ziekte en gezondheid. Door haar medische en voedingskundige kennis kan zij het beste beoordelen welke voeding jij precies nodig hebt. De behandeling wordt afgestemd op jouw eigen situatie en persoonlijke voorkeuren; uiteindelijk moet jij weten wat je het beste kan kopen en hoe je gezonde én lekkere maaltijden kan klaarmaken!

Een dieet is een voedingswijze die om medische redenen afwijkt van het normale voedingspatroon. De diëtist werkt daarom soms samen met een arts of andere paramedicus, om ervoor te zorgen dat je de juiste voeding krijgt. Maar ook voor algemene vragen over voeding kun je bij de diëtist terecht. Naast behandeling bij ziekte kan de diëtist ook begeleiden bij het afvallen, sporten of tijdens zwangerschap.

De titel ‘diëtist’ is wettelijk geregeld in de Wet BIG (Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg). Onder de wet BIG vallen bijvoorbeeld ook artsen, verpleegkundigen en fysiotherapeuten. De wet is bedoeld om de kwaliteit van de zorg te waarborgen en de patiënt te beschermen. Als je naar een zorgverlener met een beschermde titel gaat weet je dus zeker dat je te maken hebt met iemand met kennis van zaken. Alleen professionals met de vierjarige hbo-opleiding ‘Voeding en Diëtetiek’ mogen de titel ‘diëtist ’gebruiken.

Diëtisten registreren zich na hun opleiding in het Kwaliteitsregister Paramedici, dat aangeeft dat de diëtist voldoet aan de opleidingseisen van wet BIG. Om Kwaliteitsgeregistreerd te blijven moeten diëtisten hun kennis op peil houden door te werken en bijscholingen te volgen.

Bij Voedingspraktijk Rond&Gezond ben je gegarandeerd aan het juiste adres; in 2014 is Anita Badart verkozen tot de ‘wall of fame’, oftewel de 50 beste diëtisten in Nederland! Zie www.nieuwsvoordietisten.nl/anita-badart/

Wij zijn aangesloten bij het Netwerk Kinderdiëtisten. Specifieke deskundigheid is opgebouwd door de Post-HBO opleiding KIndervoeding & Kinderdiëtetiek en jarenlange ervaring bij de behandeling van voedingsproblemen bij kinderen.

Klik op het plaatje voor de video.