HeartMath Coach

Een HeartMath Coach heeft de opleiding van HeartMath Benelux gevolgd. Dit is een praktijkgerichte opleiding die professionals leert hoe ze cliënten kunnen begeleiden om beter om te gaan met stress.

Vind jij jezelf ook af en toe een ‘wandelend hoofd’?

Soms zou je willen dat een dag meer dan 24 uur had, zoveel ‘moet’ er altijd gedaan worden. Hoe hou je in vredesnaam tijd over om te sporten of genoeg te bewegen? En gezond eten wíllen we wel, maar als je weinig tijd hebt is het toch vaak lastig. Bovendien wéét je wel dat die koekjes of chips in de avond niet goed zijn, maar na een drukke dag is dat gewoon jouw moment om even bij te komen….en eenmaal in bed lig je misschien met een opgeblazen schuldgevoel nog uren te malen over van alles wat er de volgende dag weer ‘moet’ en slaap je minder uurtjes dan je nodig hebt.

Helaas kan deze leefstijl uiteindelijk wel leiden tot vermoeidheid en gezondheidsklachten. En iedereen weet hoe lastig het is om hier verandering in aan te brengen.

Maar, niet getreurd! Een streng dieet is niet de manier om gezonder te worden. Het klinkt misschien bijzonder, maar afvallen kan je ook door rustiger adem te halen. Dit leer je met hulp van het HeartMath programma.

De methode die bij het programma gebruikt wordt is vernieuwend, bewezen effectief en bovendien ook leuk! Je gaat namelijk ‘uit je hoofd’ naar de eerste basisbehoefte van je lichaam, en dat is zuurstof en rust! Pas als je lichaam in voldoende mate ontspannen is, kan er sprake zijn van een goede spijsvertering, afbraak van vetweefsel, of kan er een zwangerschap tot stand komen. Om dit inzichtelijk te maken wordt gebruik gemaakt van eenvoudige apparatuur (HRV-biofeedback), die je direct laat zien wat stress en emoties doen met je gezondheid. In een ontspannen toestand vertoont je hartritme een harmonieus golvend patroon, bij stress zie je juist een onregelmatig patroon. Door ademhalingsoefeningen zul je ervaren hoe jij beter voor jezelf kunt zorgen en stress te lijf kunt gaan. Je hoeft er geen uur voor op een yogamatje of meditatiekussen te zitten, maar kan dit elk moment van de dag, waar je maar wilt, toepassen!

Dus; ben jij een bezige bij die niet snapt waarom het bij jou toch zo moeilijk is om blijvend gewicht te verliezen? Ben jij een stress – of emotie-eter? Slaap je slecht?

Dan kan het HeartMath programma jou veel inzicht en hulp bieden. Deze oefeningen zullen waar nodig ingezet worden als onderdeel van de consulten. Immers, gezond worden gaat NIET alleen maar over gezonde voeding!

Nog meer goed nieuws; onlangs heeft onderzoek aangetoond dat deze methode uitermate geschikt is om stress en angst bij zwangere vrouwen te minderen. En wist je dat het stresshormoon cortisol ook je bloedsuikerspiegel bepaalt? En dat je door deze oefeningen dus kan werken aan een verbetering van je bloedsuikerspiegel en een gezond gewicht?

Anita Badart heeft de volgende opleidingen gevolgd:

  • opleiding tot HeartMath Coach
  • vervolgmodule ‘Stop Emotioneel eten’
  • vervolgmodule ‘Uitgeslapen werkt beter!’

Voor meer informatie klik op het plaatje.