Wie ben ik

Welkom op mijn website! Mijn naam is Anita Badart, kinderdiëtist, lactatiekundige en HeartMath coach. Geboren en getogen in Twente, maar al vanaf 1984 neergestreken in Limburg om de toen nog bestaande diëtetiekopleiding in Heerlen te volgen. Na mijn opleiding heb ik ruim 12 jaar aan de Universiteit Maastricht als diëtist meegewerkt aan verschillende onderzoeken en de publicaties hiervan naar vetzuren tijdens de zwangerschap.

Ik was natuurlijk altijd al geïnteresseerd in voeding, maar toen snapte ik pas echt; als je gezond oud wilt worden, moet je al in de baarmoeder goed gevoed zijn!

Als moeder van vier meiden weet ik maar al te goed hoe belangrijk het is om je kind gezond te zien opgroeien. En ik geloof dat de basis hiervoor een gezonde voeding is, al vanaf dag 0 in mama’s buik.

Na mijn diëtetiekopleiding heb ik de post- HBO opleiding Kinderdiëtetiek gevolgd, evenals de opleiding tot lactatiekundige. Na tien jaar werkzaam te zijn geweest als lactatiekundige IBCLC werd ik in 2016 geconfronteerd met ziekte. Hierop heb ik besloten niet opnieuw voor het IBCLC examen te gaan studeren (zie ook ‘lactatiekundige’), maar mij bij te scholen tot HeartMath coach. Als coach kan ik samen met jou beter werken aan een gezonde leefstijl zonder stress.

Uiteraard houd ik mijn kennis op peil door het volgen van bij- en nascholingen. En dit deel ik graag met jou om het allerbeste aan jou en je kind te kunnen bieden. Zo ben ik ook geschoold in de Dunstan Babytaal, om je kindje nóg beter te kunnen begrijpen. Je bent van harte welkom in mijn praktijk!