Wie ben ik

Welkom op mijn website! Mijn naam is Anita Badart, kinderdiëtist, lactatiekundige en HeartMath coach. Geboren en getogen in Twente, maar al vanaf 1984 neergestreken in Limburg om de toen nog bestaande diëtetiekopleiding in Heerlen te volgen. Na mijn opleiding heb ik ruim 12 jaar aan de Universiteit Maastricht als onderzoeksdiëtist meegewerkt aan verschillende onderzoeken naar de behoefte aan vetzuren tijdens de zwangerschap.

Ik was natuurlijk altijd al geïnteresseerd in voeding, maar toen snapte ik pas echt; als je gezond oud wilt worden, moet je al in de baarmoeder goed gevoed zijn!

Als moeder van vier meiden weet ik maar al te goed hoe belangrijk het is om je kind gezond te zien opgroeien. En ik geloof dat de basis hiervoor een gezonde voeding is, al vanaf dag 0 in mama’s buik. Zoals bij zovelen is er ook in ons gezin variatie in voedingseisen en wensen; man en dochters lactose-intolerant, een dochter die ook niet tegen gluten en soja kan, vegan eet, manlief die zijn neus optrekt voor vis… Allemaal waardevol voor een goed begrip van mijn cliënten en voor het ontwikkelen van creatieve kookkunsten!

Na mijn diëtetiekopleiding heb ik onder andere de post- HBO opleidingen Kinderdiëtetiek, Diabetes en Voedselallergie gevolgd, evenals de opleiding tot lactatiekundige. Na tien jaar werkzaam te zijn geweest als diëtist en lactatiekundige IBCLC werd ik in 2016 geconfronteerd met ziekte. Hierop heb ik besloten niet opnieuw voor het lactatiekundig IBCLC examen te gaan studeren (zie ook ‘lactatiekundige’), maar mij bij te scholen tot HeartMath coach. Als coach kan ik samen met jou beter werken aan een gezonde leefstijl zonder stress.

Uiteraard houd ik mijn kennis voortdurend op peil door het volgen van bij- en nascholingen. En dit deel ik graag met jou om het allerbeste aan jou en je kind te kunnen bieden. Zo ben ik ook geschoold in de Dunstan Babytaal, om je kindje nóg beter te kunnen begrijpen. Je bent van harte welkom in mijn praktijk!