Kosten

Je bezoek aan de diëtist wordt gedeeltelijk of zelfs helemaal vergoed. Diëtetiek (‘dieetadvisering’) zit namelijk in de basisverzekering.

Vanuit de basisverzekering krijgt iedereen per jaar 3 uur dieetadvisering vergoed. Houd hierbij wel rekening met je jaarlijkse eigen risico. Dit eigen risico geldt alléén voor volwassenen, niet voor kinderen onder de 18 jaar!

Daarnaast kan het zo zijn dat je extra vergoeding krijgt vanuit je aanvullende verzekering. Dit is voor iedereen anders. Je kunt dit het beste nagaan bij je verzekeraar of verzekeringsadviseur. Wanneer je op de website www.nvdietist.nl het zoekwoord ‘vergoedingen’ intoetst vind je overzichten van zorgverzekeraars, polissen en bijhorende vergoedingen.

Vanaf augustus 2011 is de diëtist vrij toegankelijk. Dat betekent dat je zonder verwijsbrief terecht kunt. Alleen als er een huisbezoek nodig is moet hiervoor een verwijzing zijn. Een verwijsbrief kan uitgeschreven worden door een arts of specialist, bijvoorbeeld de huisarts, jeugdarts/CB arts, kinderarts of diabetesverpleegkundige.

Om ervoor te zorgen dat er zoveel mogelijk eenduidige adviezen worden gegeven is het prettig dat betrokken hulpverleners op de hoogte zijn van elkaars beleid. Daarom wordt, in overleg met jou, na het eerste consult een korte rapportage gestuurd naar de (verwijzende huis-)arts en bijvoorbeeld verloskundige of jeugdarts.

Als er geen vergoeding (meer) mogelijk is vanuit de zorgverzekeraar moet je rekening houden met een bedrag à € 18.75 per kwartier.