Samenwerking

Wat wij willen is een goede gezondheid voor iedereen, al vanaf dag 0 in de baarmoeder. Gelukkig zijn er veel manieren om hier aan te werken!

THERMAE

Sinds voorjaar 2019 is er een nieuwe samenwerking met Thermae 2000 tot stand gekomen. Een uniek concept, waarbij er naast begeleiding door Voedingspraktijk Rond&Gezond, óók begeleiding door fysiotherapie en/of ergotherapie mogelijk is. Zo kan je in de vorm van aqua-fitness werken aan je conditie of met ergotherapie bekkenklachten voorkomen. En wat op deze locatie zo fijn is; na elk bezoek aan diëtist, ergotherapeut of fysiotherapeut mag je nog 2 uur lang GRATIS gebruik maken van alle thermaal baden en sauna’s! Zie voor meer informatie www.thermae.nl/zwangerfit.

TOP MAMA

Voedingspraktijk Rond&Gezond werkt samen met de Maastrichtse Universiteit (MUMC+), binnen het TOP mama onderzoek. Dit is een studie waarbij vrouwen met overgewicht en een kinderwens worden begeleid bij het veranderen van hun leefstijl. Door het aanbieden van een beweegprogramma, coaching en gezonde voedingsadviezen helpt het TOP mama-team jou om een gezonde zwangerschap te beleven en je kindje een gezonde start in het leven te bieden. Wil je meer informatie of wil je je aanmelden voor deze studie? Klik dan op het plaatje of kijk op www.topmama.mumc.nl.

ACADEMIE VERLOSKUNDE MAASTRICHT

Vanuit onze kennis worden we soms gevraagd voor het verzorgen van gastlessen over voeding en leefstijl tijdens zwangerschap aan de Academie Verloskunde Maastricht

KNOV

Momenteel wordt er vanuit de beroepsvereniging voor verloskundigen gewerkt aan een Factsheet over vitamine B12 tijdens de zwangerschap.  Namens de beroepsvereniging van diëtisten is Anita Badart betrokken bij deze werkgroep. Voorafgaand was ze lid van de werkgroep die de Handreiking over vegetarisme en veganisme tijdens zwangerschap heeft geschreven.

VAKBLAD KRAAMZORG

Anita is tevens columnist voor het Vakblad Kraamzorg. In elk nummer schrijft zij een item over voeding, zodat ook kraamverzorgenden deze kennis kunnen overbrengen aan de moeders die zij verzorgen.

VERWIJZERS

Voor verwijzers die graag meer willen weten wanneer een zwangere door te sturen naar een diëtist is er de Artsenwijzer, zie www.artsenwijzer.info. Het hoofdstuk Voedingsproblematiek rondom zwangerschap is gerealiseerd door Anita Badart (zie Algemene symptomen).