Werkwijze

Het is de bedoeling dat je al na het eerste consult wijzer de deur uitloopt. Er wordt dan ook uitgebreid de tijd genomen om jouw situatie en voedingspatroon in kaart te brengen. Als het gaat om een baby’tje met borstvoedingsproblemen, wordt een borstvoeding geobserveerd. Tijdens het consult van een uur krijg je al de eerste adviezen om mee aan de slag te gaan. Na jouw vertrek wordt indien nodig het voedingspatroon berekend en vergeleken met de behoefte aan voedingsstoffen, zoals vitamines en mineralen, voor jou en/of je kind.

Tijdens het tweede consult krijg je een map met daarin uitgebreide voedingsadviezen op maat. In circa een half uur wordt besproken hoe op een gezonde, maar vooral lekkere manier het doel kan worden bereikt. De focus ligt daarbij NIET op calorieën! Gezonder worden bereik je door te genieten en te ontspannen!

Daaropvolgende consulten duren 15 tot 30 minuten en worden altijd in overleg gemaakt. Misschien heb je aan twee consulten genoeg, vind je telefonisch of e-mail contact fijner, of vind je het juist prettig om geregeld terug te komen om de voortgang te bespreken. Je krijgt lekkere recepten om je voort te helpen en tips wanneer het moeilijk is. Soms gaat het helemaal niet om WAT je eet, maar WAAROM je eet. Het stresshormoon cortisol speelt net zo’n belangrijke rol in je lichaam als voeding. Hoe je hierin verbetering kan brengen lees je bij ‘Wie ben ik’ > HeartMath Coach. Alles is mogelijk; het gaat om jou en/of jouw kind!

Als het lastig is om naar de praktijk te komen dan is een huisbezoek ook mogelijk. Hiervoor is wel een verwijzing van een arts nodig (bijvoorbeeld huisarts of consultatiebureauarts), waarop is aangegeven dat er een indicatie is voor een huisbezoek.

Consultduur:
Eerste consult 60 minuten directe tijd en 30 minuten indirecte (bereken- en administratie-)tijd;
vervolgconsult groot 60 minuten;
vervolgconsult klein 30 minuten;
weegconsult 15 minuten;
telefonisch consult of e-mail consult 15 minuten (een enkele korte vraag via e-mail wordt niet in rekening gebracht).