Boeken

A. Badart-Smook Eten in mama’s buik. Antwoorden op voedingsvragen van aanstaande moeders..
ISBN: 9789044130454 Aantal Pagina’s: 96 Status: Verschenen – bestelbaar – leverbaar Prijs: € 15,00 Uitgever : Garant Uitgevers nv
Print-versie  Bestel Nu

Een kinderwens of zwangerschap brengt altijd vragen over eten met zich mee. Wat mag wel en wat mag niet? Zijn extra vitamines nodig? Wat te denken van lightproducten, dieetmargarines en melkdrankjes met extra bacteriën? En horen zwangerschapskwaaltjes als vermoeidheid en vergeetachtigheid er gewoon bij of zijn het stille aanwijzingen voor een niet zo optimale voedingstoestand?

Dit boek laat zien wat gezond eten werkelijk is en wat het betekent voor moeder en kind. Aan de hand van vragen die zwangere vrouwen stellen in haar voedingspraktijk, geeft de auteur aanwijzingen om problemen te voorkomen en te behandelen. Met een boodschappenlijstje en smakelijke recepten helpt dit boek aanstaande moeders een goede basis te leggen voor de gezondheid van hun kind.

Klik op het plaatje voor de inhoudsopgave.

A. Bogaerts & R. Devlieger (Red.)
Zwangerschap en obesitas. Handboek voor de zorgverlener
ISBN: 9789044131543 Aantal Pagina’s: 320 Status: Verschenen – bestelbaar – leverbaar Prijs: € 40.10 Uitgever : Garant Uitgevers 
Print-versie   Bestel Nu


Obesitas komt steeds vaker voor. Dit betekent dat ook almaar meer zwangeren en moeders te kampen hebben met een té hoog gewicht. Dat geeft in de periode voor en tijdens de zwangerschap, de bevalling en de kraamperiode niet alleen meer problemen voor de moeder, maar heeft ook een negatieve invloed op het kind. In deze context spreekt men van een intergenerationeel probleem van obesitas. Preventie van deze chronische aandoening dient te beginnen in de periode vóór de geboorte.Omdat er de laatste jaren heel wat wetenschappelijk onderzoek is verricht, specifiek bij reproductieve vrouwen met een té hoog gewicht, is het hoogtijd om deze inzichten te bundelen in een overzichtelijk, wetenschappelijk gefundeerd handboek voor de betrokken zorgverleners. Dit eerste Nederlandstalige boek over dit onderwerp bevat bijdragen van (para)medische experts, clinici en onderzoekers (hoofdstuk 22, Weekmenu, auteur Anita Badart). Het bespreekt de zorg en de begeleiding van de zwaarlijvige (obese) vrouw in de reproductieve periode (18-45 jaar). Het is bestemd voor artsen, vroedvrouwen, verpleegkundigen, diëtisten, kinesitherapeuten, psychologen en alle andere begeleiders en hulpverleners die hierbij betrokken zijn.

Uit de inhoud:
Inhoudsopgave
Voorwoord